Hand made: Za malenu Helenu skupljeno 14.000 kn

Humanitarni hand made sajam na Pattinaggiu
Humanitarni hand made sajam na Pattinaggiu

Humanitarna udruga "Naš san njihov osmijeh" u suradnji s facebook grupom "Mama & Beba" započela je u travnju humanitarnu akciju "Djeca djeci – za Helenu" koja je kulminirala jutrošnjom hand made izložbom u Pattinaggiu.

Na brojnim štandovima nalazile su se razne rukotvorine, dječji crteži, lutke, ukrasne kutije, nakit i neizostavni kolači, a sve to moglo se kupiti po cijeni "Daj šta daš". Svoje su uratke na prodaju ponudila djeca iz 20-ak vrtića Pule i okolice, te kreativne udruge More i Medulin Art.

Cilj svih ovih aktivnosti bilo je prikupljanje financijskih sredstava neophodnih obitelji teško bolesne dvogodišnje Helene Vasiljević koja ima velikih zdravstvenih problema. Da bi malenoj Heleni, koja je do sada prošla čak 15 operacija na glavi i trbuhu, a boluje i od hidrocefalusa, koliko toliko bila poboljšana motorika, roditelji su joj željeli omogučiti ABR metodu koju obavljaju fizioterapeuti iz Srbije.

Oni će dolaziti svakih tri do šest mjeseci i raditi s Helenom, što će obitelj Vasiljević koštati oko 13.000 kuna. Zahvaljujući današnjoj akciji, njihova će želja biti ostvarena.

- Van sebe smo od sreće, još ne možemo vjerovati koliko nam se ljudi odazvalo. Cijelo jutro su stizali u Pattinaggio i kupovali ono što im se svidjelo. I tako smo uspjeli skupiti 14.000 kuna, odnosno, tijekom cijelog mjeseca već više od 20.000 kuna.

Uz sve to, prikupljeno je i jako puno potrepština za obitelj Vasiljević, pelene, maramice, dječja hrana, higijenske potrepštine, kozmetika i drugo, i to u tolikoj količini da smo sve to morali s čak četiri automobila voziti. Od srca se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom uspjehu, rekla je Iva Brajković iz udruge "Naš san njihov osmijeh". (P. SOFTIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter