Hand made festival: 200 kreativaca na djelu

Maskota Hand made festivala (B. PETROVIĆ)
Maskota Hand made festivala (B. PETROVIĆ)

Ovogodišnji, 11. Hand made fest, festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna, održat će se u Domu hrvatskih branitelja od petka, 18. listopada do nedjelje, 20. listopada, najavila je njegova direktorica Lela Blekić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Blekić je ukratko predstavila program sajma rekavši da se na ovogodišnjem izdanju očekuje preko 200 izlagača iz cijele Hrvatske i šire - od slobodnih umjetnika, preko hobista, tradicijskih i umjetničkih obrta, pa sve do proizvođača tradicionalne hrane i pića i prerađivača bilja. Predstavit će se i namještaj od paleta, scenske lutke, unikatne lampe i ogledala pa sve do hand made cipela.

- Izlagačima je svake godine, osim promocije i prodaje, zadatak izrađivati ili finalizirati izradu svojih proizvoda ili usluga na "licu mjesta", što je i specifičnost našeg festivala, navela je Blekić dodavši da se na festivalu do sada predstavilo mnogo različitih izlagača iz cijele zemlje, a stalno mu se pridružuju i novi.

Svake godine otvorenje sajma je drugačije, maštovito i radno, a tako će biti i ove. Mada tajnu otvorenja, koje je točno u podne, nije otkrila, Blekić je ipak navela da su gosti ovogodišnjeg otvorenja "Teatar Naranča" te Danilo Vujisić koji će prirediti prigodan performans.

Programski, festival sadrži i 40-ak besplatnih kreativnih radionica za odrasle i djecu veoma širokog spektra interesa, od modeliranja gline, slikanja, heklanja, oslikavanja svile, filcanja vune izrade cipela i nakita pa sve do radionice ukrašavanja muffina.

Napomenuti treba da sajam radi od 9 do 20 sati, osim u petak kada se otvara u podne. Ulaz je besplatan, a besplatne su i sve radionice.

Organizator sajma je Udruga Razvoj iz Pule, pokrovitelji su mu Istarska županija, Grad Pula i Ministarstvo poduzetništva i obrta, a sponzori Turistička zajednica grada Pule i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter