"Hand made fest" okupit će 200 izlagača

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Hand made fest, festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna u organizaciji pulske Udruge Razvoj održat će se u Domu branitelja od petka 17. do nedjelje 19. listopada.

Kako je najavila direktorica festivala Lela Blekić riječ je o 12 izdanju ovoga festivala, koji će svih pet dvorana Doma branitelja napuniti kreativnošću ukupno 200-tinjak izlagača iz svih krajeva Hrvatske, ali i Srbije, Makedonije i Slovenije.

Kako je navela na festivalu će se predstaviti slobodni umjetnici, rukotvorci, hobisti, proizvođači suvenira, proizvođači i prerađivači bilja, proizvođači tradicionalne hrane i pića, zatim aranžeri, dekorateri i dizajneri… Mnogima od njih upravo je ovaj festival odskočna daska za daljnje otvaranje obrta te put da im  hobi postane stalan posao što ju, kako je navela Blekić, posebno veseli.

Kako je najavila, na sajmu će se održati i jako puno radionica te izrada na licu mjesta - od graviranja stakla, tkanja, filigranske radionice pa sve do oslikavanje svile, izrade 3D ogledala ili pak punjenja puža od tkanine.

"Svim je izlagačima, osim same promocije, zadatak izrađivati ili finalizirati izradu proizvoda ili usluge na licu mjesta i to je specifičnost našega festivala, navela je Blekić uz riječi da će se na ovogodišnjem festivalu kojeg mnogi nazivaju "praznikom za oči i dušu" održati čak 20 kreativnih radionica, 30 promocija izrada na licu mjesta te jedna radionica osobnosti. Ulaz na sajam, te sve radionice i promocije je besplatan.

Inače, festival otvara svoja vrata svečanim otvorenje u petak, 17. listopada s početkom u 12 sati. Kao i svake godine otvorenje će biti drugačije i maštovito, nikako standardno. Festival će tako i ove godine biti otvoren radno, a otvorit će ga predstavnici pokrovitelja.

Inače, pokrovitelji sajma su Ministarstvo poduzetništva i obrtništva, Istarska županija i Grad Pula, dok su sponzori sajma Hrvatska gospodarska komora - županijska komora Pula, te pulska i istarska turistička zajednica. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter