"Hamlet" iz Londona izravno u Puli

U naslovnoj ulozi Benedict Cumberbatch
U naslovnoj ulozi Benedict Cumberbatch

U četvrtak, u 19:45 sati, s londonskih kazališnih dasaka u pulsko kino Valli stiže najočekivaniji događaj kazališne sezone 2015. - "Hamlet", u produkciji londonskog Nacionalnog teatra. U naslovnoj ulozi danskog kraljevića pojavljuje se poznati britanski kazališni i filmski glumac Benedict Cumberbatch ("Sherlock", "12 godina ropstva", "Star Trek: Into Darkness", "Okajanje") koji je za ovu ulogu osvojio brojne pohvale kritike i publike.

Predstava redateljice Lyndsey Turner i producentice Sonie Friedman prenosit će se preksutra u 40-ak zemalja diljem svijeta, a kino Valli prvo se u Hrvatskoj na ovaj način priključuje trendu prisutnom u komercijalnim i nezavisnim kinima diljem svijeta - prijenosu uživo sadržaja iz programa National Theatre Live.

Usput, prva tri pošiljatelja koja do sutra do 15 sati (na e-mail [email protected]) točno odgovore na pitanje koja se kazališna glumica pojavljuje u ulozi Ofelije, kino Valli nagrađuje s po dvije ulaznice. Dobitnici će se obavijestiti putem e-maila. Redovna cijena ulaznice iznosi 55 kuna.

U subotu, u 18:55 sati, uživo iz New Yorka na velikom platnu kina Valli prikazuje se Verdijeva opera "Othello". Redovna cijena ulaznice iznosi 75 kuna po prijenosu, a prva tri pošiljatelja koja do petka do 12 sati na isti e-mail pošalju točan odgovor na pitanje u kojoj se otočnoj državi odvija radnja Verdijeve opere "Othello", kino Valli nagrađuje također s po dvije ulaznice. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter