Hamiltonu Velika nagrada Singapura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanac Lewis Hamilton za volanom "McLaren Mercedesa" pobjednik je Velike nagrade Singapura, 14. utrke sezone u Formuli 1. Do svog drugog ovogodišnjeg trijumfa te 11-og u karijeri, aktualni svjetski prvak stigao je više nego uvjerljivo, kontrolirajuci utrku od starta do cilja, cime je opravdao ulogu favorita izborenu odlicnim vožnjama tijekom cijelog vikenda provedenog u "azijskom Monte Carlu".

Iza neprikosnovenog Hamiltona ciljem je kao drugi prošao Timo Glock, cime je ponovio svoj najbolji rezultat u karijeri. Trece mjesto zauzeo je prošlogodišnji kontroverzni pobjednik Fernando Alonso, dok je u momcadskom obracunu "Brawn Mercedesa" Jenson Button završio jedno mjesto ispred Rubensa Barrichella, cime je tri utrke prije kraja prvenstva svoju prednost povecao na velikih 15 bodova te se tako doveo u priliku da možda vec sljedece nedjelje u japanskoj Suzuki proslavi svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

- Sretan sam i zadovoljan nacinom na koji smo odradili ovu iscrpljujucu i dugu utrku voženu po teškim vremenskim uvjetima. Znao smo koliko je start važan i pošlo mi je za rukom odraditi ga kako treba. U pocetku mi je veliki pritisak stvarao Rosberg, no stalno sam imao utrku pod kontrolom, a kad su on i Vettel dobili kazne, bez vecih problema sam uspio sacuvati stecenu prednost i stici do pobjede, rekao je Lewis Hamilton.


Podijeli: Facebook Twiter