Hamilton odlazi u Mercedes

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanac Lewis Hamilton (27) odlazi iz momčadi McLarena gdje je počeo svoju karijeru u Formuli 1 2007., a tamo će ga zamijeniti 22-godišnji Meksikanac Sergio Perez (Sauber) od iduće sezone, objavila je britanska momčad u petak.

"Sergiov novi ugovor znači da će voziti zajedno sa svjetskim prvakom iz 2009. Jensonom Buttonom", stoji u priopćenju McLarena koji dodaje da vozač Saubera potpisao višegodišnji ugovor s britanskom momčadi.

Dolazak Pereza, koji je otkriće ove sezone s tri pobjednička postolja (Malezija, Kanada, Italija), veliko je iznenađenje. Mladi Mekiskanac, član Ferrari akademije, dugo se spominjao kao pojačanje talijanske momčadi gdje bi vozio uz bok Fernandu Alonsu, trenutačno vodećem u ukupnom poretku.

Nešto ranije je njemački dnevnik "Bild" objavio da momčad Mercedesa neće produljiti ugovor s njemačkim vozačem i sedmerostrukim svjetskim prvakom Michaelom Schumacherom (43) koji istječe na kraju sezone te da će ga zamijeniti baš Hamilton, svjetski prvak iz 2008. Hamilton će tako u Mercedesu voziti zajedno s Nicom Rosbergom.

Hamiltonovi pregovori s McLarenom razvlače se cijelu sezonu, a prve informacije o tome da će prijeći u Mercedes pojavile su se početkom rujna. Prema nekim informacijama 27-godišnji Hamilton je bio sklon ostanku u McLarenu koji ga je spazio još dok je vozio karting utrke, a onda ga uveo u svijet Formule 2007., ali nije bio zadovoljan visinom ugovora.

"Daily Mail" piše da će Hamilton s Mercedesom potpisati trogodišnji ugovor koji je zajedno s bonusima vrijedan 60 milijuna funti (97.15 milijuna dolara). (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter