Hamburgeri ne rastu na drvecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vegetarijanski kanapei, tofu biljni sir, pšenicno meso, kolaci i drugi specijaliteti te recepti i edukativni materijali o ovoj vrsti prehrane, sve se to u cetvrtak u jutarnjim satima moglo dobiti na zajednickom štandu udruga Prijatelji životinja i Dharma kraj gradske tržnice.

Za pripremu se i degustaciju delicija pobrinula ova potonja, koja je ujedno i sjedište jedinog poreckog vegetarijanskog restorana, odnedavno smještenog u Vranicima. Uz degustaciju, zainteresirani su mogli potpisati i peticiju za uvodenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

Nedostatak vegetarijanske turisticke ponude u Hrvatskoj još je uvijek vrlo velik i ona znatno zaostaje za onom u ostalim europskim zemljama, što je nedopustivo za jednu jako posjecenu turisticku zemlju, porucili su ovim putem Prijatelji životinja.

Tema o etickom, ekološkim i zdravstvenim prednostima ove prehrane jednako zainteresirala i domace i strane prolaznike, koji su štand pohodili u velikom broju, a da je vege ponuda bila itekako dobro prihvacena, svjedoci i cinjenica da su vec nakon sat vremena svi specijaliteti - nestali.


Podijeli: Facebook Twiter