Hamas najavio odmazdu Izraelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šestero Palestinaca, uključujući i zapovjednika vojnog krila Hamasa Ahmeda Džabarija, ubijeno je u srijedu u više od 20 izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze, objavile su Hamasove vlasti u tom području i najavile odmazdu, javljaju agencije.

Džabari i njegov tjelesni čuvar ubijeni su u automobilu koji je pogodila raketa ispaljena sa izraelskog zrakoplova.

"Izrael je izveo više od 20 zračnih napada na ciljeve pod kontrolom policije i snaga sigurnosti Hamasa u Pojasu Gaze. Dosad je šest ljudi ubijeno, a 25 ranjeno", kazao je glasnogovornik Hamasova ministarstva unutarnjih poslova. 

Izraelska je vojska objavila da je u operaciji "Stup obrane" ciljala mjesta s kojih Hamas lansira svoje rakete na izraelski teritorij. Tvrdi da je u tim napadima nanijet težak udarac Hamasovoj raketnoj infrastrukturi, lansirnim mjestima i skladištima naoružanja. 

Operacija je počela preciznim napadom na zapovjednika Hamasa, a nekoliko minuta nakon njegove smrti, započeli su izraelski zračni udari. 

Hamas je putem radija najavio da će se za napade osvetiti. Osvetu su najavile i neke manje skupine, uključujući i Islamski džihad. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter