Halo GI: Od danas odgovori na pitanja o legalizaciji

(Ilustracija/Danilo MEMEDOVIĆ)
(Ilustracija/Danilo MEMEDOVIĆ)

U tiskanom izdanju Glasa Istre od četvrtka 2. svibnja, čitajte odgovore na vaša brojna pitanja vezana uz legalizaciju objekata. Odgovore na sve što vas je zanimalo potražili smo od stručnjaka Odsjeka za gradnju u Upravom odjelu za prostorno uređenje Grada Pule.

Velik broj upita odnosio se na ozakonjenje nadogradnji uz postojeći (legalni) stambeni objekt, bilo je i onih koji su odstupali od građevinskog projekta, a mnoge je zanimalo i trebaju li ozakoniti rekonstrukciju postojeće građevine. Bilo je i pitanja o legalizaciji nadstrešnica na terasama stambenih zgrada, garaža, objekata na poljoprivrednom zemljištu, ali i onih vezanih uz neriješeno imovinsko-pravne odnose nad građevinom ili zemljištem.

Stizala su i pitanja vezana uz ozakonjenje bazena, lišijera, a mnogi su se zanimali i za visinu troška koji ih očekuje u postupku. Čitatelje je zanimalo i mogu li legalizirati objekt iako nisu njegovi vlasnici.

S obzirom na iznimno veliki broj vaših pitanja, sve odgovore moći ćete pročitati u nekoliko idućih brojeva Glasa Istre. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter