Haller: Lijecenje djece oboljele od raka se ne prekida

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nece biti prekida u lijecenje djece koja boluju od tumora, a sredstva koja nedostaju Klinici za pedijatriju za lijecenje djece oboljele od malignih bolesti na Odjelu hematologije i onkologije bit ce pokrivena iz nemedicinskog dijela poslovanja Klinickog bolnickog centra Rijeka - izjavio je jutros ravnatelj rijeckog KBC-a prof. dr. Herman Haller pred novinarima i roditeljima bolesne djece.

Radi se o 400.000 kuna manjka koji je, kako je objasnio Haller, nastao uvodenjem novih bolnickih limita kojima su racionalizirani budžeti rijeckih klinika. Manjak novca na Kantridi, prema rijecima ravnatelja, aktualan je posljednja dva mjeseca, no lijecenje oboljele djece nije bilo upitno.

- Ni u jednom trenutku lijecenje djece nije bilo upitno, vec samo untrašnja preraspodjela novca - tvrdi Haller koji je slucaj stopiranja lijecenja devet teških pacijenata odjela hematologije i onkologije okarakterizirao kao medijski incident.

Uporno negirajuci da je vijest o zaustavljanju kemoterapije za devet mališana stigla iz bolnice, Haller se ispricao roditeljima na uznemirajucim vijestima o prekidu terapije njihove djece.

- Ja vam se ovom prigodom ispricavam, ali nacin na koji ste sazvani je neljudski - rekao je Haller koji je na pitanje jednog oca želi li reci da su roditelji digli bezrazložnu galamu odgovorio: - Hocete istinu? Po meni da. Ne trebate nikom kucati na vrata. Budite mirni. Imajte povjerenja u sustav i u ljude - porucio je ravnatelj rijeckog KBC-a. (B. CALUŠIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter