"Halimin put" osvojio nagradu publike u New Yorku

Scena iz filma
Scena iz filma

Film "Halimin put" Arsena Antona Ostojića osvojio je nagradu publike na 10. festivalu bosanskohercegovačkog filma u New Yorku, doznaje se večeras od redatelja.

Na sinoć završenom festivalu, koji se održavao od 9. do 11. svibnja, bilo je prikazano pet cjelovečernjih igranih filmova i desetak kratkometražnih. Film "Halimin put" premoćno je osvojio nagradu publike, uz rasprodanu projekciju i iskreno oduševljenje svih prisutnih, naveo je redatelj Ostojić dodavši da će nagrade žirija biti naknadno dodijeljene zbog odsustva jednog člana.

To je ukupno već 14. nagrada za film, s devet festivala. Nakon New Yorka, film se do kraja lipnja prikazuje izvan konkurencije na festivalima u Seattleu, Petrogradu i Cluju, a u konkurenciji u Portugalu i Rimu.

Riječ je o dirljivoj poslijeratnoj priči o dvije majke koje dijele jedno majčinstvo. Muslimanka, koju glumi Alma Prica, traži posmrtne ostatke muža i sina ubijenih tijekom rata u BiH, no zbog DNK analize mora otkriti kako je sina u tajnosti posvojila.

"Halimin put" nastao je u produkciji Arkadene Zagreb i koprodukciji s HRT-om, Studijem Arkadena iz Slovenije i FIST Produkcijom iz BiH, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter