"Halimin put" osvojio dvije nagrade u Cottbusu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Film "Halimin put" redatelja Arsena A. Ostojića, osvojio je na filmskom festivalu u Cottbusu dvije nagrade - Nagradu publike s novčanim iznosom tri tisuće eura te Posebno priznanje ocjenjivačkog suda, doznaje se od redatelja.

Filmski festival u Cottbusu u Njemačkoj, koji se održao od 6. do 11. studenog, prvi je međunarodni festival na kojemu je film sudjelovao, izvijestio je Ostojić, dodavši da je zanimljivo kako je publika, kao i na ovogodišnjem festivalu u Puli, prepoznala njegove kvalitete, ovaj put u konkurenciji više od pedeset dugometražnih projekata iz središnje i istočne Europe.

Film "Halimin put", nastao u produkciji Arkadene Zagreb, dirljiva je poslijeratna priča o dvije majke koje dijele jedno majčinstvo. Muslimanka Halima traži posmrtne ostatke muža i sina ubijenih tijekom rata u Bosni i Hercegovini. Uz pomoć DNK analize identificirani su ostaci supruga, a da bi pronašla i sina mora otkriti da ga je u tajnosti posvojila. Zato kreće u potragu za njegovom biološkom majkom, svojom nećakinjom koju nitko nije vidio više od dvadeset godina.

U filmu glume Alma Prica, Mijo Jurišić, Olga Pakalović (koja je za tu ulogu osvojila Zlatnu Arenu za najbolju sporednu žensku ulogu), Daria Lorenci, Izudin Bajrović, Miraj Grbić, Mustafa Nadarević, Emina Muftić, Aldin Tucić, Miodrag Krivokapić, Gordana Gadžić, Dejan Aćimović.

Početkom rujna prikazan je u Orašju na Danima hrvatskog filma, distribuira se po BiH i Hrvatskoj, a sljedećih tjedana bit će prikazan u službenim programima festivala u Kairu te Talinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter