Halid raspametio puni Lighthouse


Ostat će trajna nepoznanica koliko je sinoć u natiskanom vodnjanskom Lighthouse Music Clubu među skoro 2.000 euforičnih posjetitelja dvosatnog koncerta Halida Bešlića, koji je počeo nešto prije 1 sat, bilo senzibilnih autentičnih ljubitelja njegove narodne glazbe, a koliko trendovske ekipe kojoj glazba ovog legendarnog pjevača služi kao podloga za dernek.

Kako god, kao što je njegova karizma neupitna, tako su svi znali stihove i, kao na koncertima Miše Kovača, refrene pjevali umjesto njega. Možda su najveće oduševljenje izazvali već prvi taktovi njegovog velikog hita "Miljacka" koja je odsvirana u uvodu koncerta nakon prvih "Dvadesete" i "Čardak".

U tom prvom jednosatnom, kako ga je nazvao, poluvremenu Halid Bešlić se oslonio na noviji opus iz zadnjih 10-15 godina, izvevši i pjesme koje su promovirane u filmovima - "U meni jesen je", "Iznad Tešnja" i "Malo je, malo dana". Izvedba potonje nije dohvatila finoću originalne verzije koju krasi starogradski štih.

Kako je odmicao koncert, tako je najpoznatiji bosanski pjevač narodne glazbe posezao za svojim starim hitovima od "Zlatne strune", "Eh kad bi ti" do najrazvikanijeg hita s početka njegove karijere prije tri desetljeća "Neću, neću dijamante", za koju je rekao "Ta mi je pjesma donijela u životu najviše nafake".

S tom je pjesmom, kao i skladbama "Stara ljubavi, sa mnom ostani" i "Prvi poljubac", završio nastup u LMC-u. (Zoran ANGELESKI, snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter