Halid i Crvena jabuka uglas s publikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U poreckoj dvorani Žatika u subotu su zajednicki koncert održali grupa Crvena jabuka i legendarni kantautor Halid Bešlic. Pred mnoštvom posjetitelja glazbenici su napravili pravu atmosferu, te se po dva puta izmjenjivali na pozornici. Sve je pocelo s Crvenom jabukom, koja je zagrijala publiku veselim pjesmama iz svog repertoara, poput "Bježi kišo s prozora" i "Da nije ljubavi".

Svoj prvi izlazak zakljucili su uz "Tugo, nesreco", koju je Dražen Žeric Žera otpjevao uz glasnu podršku najvjernijih obožavatelja iz prvih redova. Na red je tad došla zvijezda veceri, prvi put na velikom koncertu u Porecu. Halid je na pozornicu izašao uz taktove pjesme "Miljacka", a dvoranom su se u tim trenucima pronijele glasne ovacije publike. Nakon što je pozdravio prisutne, njegov koncert poceo je pjesmom "Dvadesete", ciji je refren publika pjevala vec od prvih taktova.

Nastavilo se hitovima "Cardak", "Miljacka", "Evo opet snjegova", a svoj prvi set Halid je završio hitom "U meni jesen je", koji su posjetitelji pjevali s njim uglas od pocetka do kraja. Potom je show "ukrao" najavljivac koncerta Tarik Filipovic.

Glumac je otpjevao pjesmu "Ljiljani bijeli" te s Crvenom jabukom obradu pjesme Zabranjenog pušenja "Zenica blues". U drugom izlasku na pozornicu Crvena jabuka je nastavila sa svojim klasicima "To mi radi", "Svida mi se ova stvar" te melankolicnom pjesmom "Nekako s proljeca", "Tuga, ti i ja". U drugom povratku Halid je izmjenjivao novije hitove sa starijim pjesmama "I zanesen tom ljepotom", "Svirajte nešto narodno", "Eh, kad bi ti".

Sve u svemu, rijec je o sjajnom koncertu u organizaciji agencije V.I.B. promocija, a o uspješnosti govori i cinjenica da su brojni posjetitelji napuštali dvoranu i dalje pjevušeci Halidove pjesme i one Crvene jabuke. Dodajmo da je prvi covjek V.I.B.-a Veseljko Buic svim izvodacima, kao uspomenu na ovaj dogadaj, urucio zlatnu medalju svoje firme.

- Dojmovi s ovog koncerta su odlicni, a jako mi se svida porecka dvorana. Jedna je od ljepših u Hrvatskoj. Vjerujem da su se ljudi zabavili, iako je još toplo i nije vrijeme dvoranskih koncerata. Da je bilo vani, možda bi bilo još bolje, no u svakom slucaju zajedno smo uživali ove veceri.

U Porecu sam prije nekoliko godina nastupio u jednoj diskoteci, a ovo mi je prvi veliki koncert. Vec sam tada stekao dojam da je Porec fin grad, a evo i sad se to potvrdilo, rekao nam je dobro raspoloženi Halid nakon koncerta.


Podijeli: Facebook Twiter