Halid Bešlić osvojio LMC

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kralj sevdaha Halid Bešlić u subotu je održao koncert u Lighthouse Music Clubu. Pred punim klubom od ponoći je zajedno s publikom pjevao svoje najveće i najpoznatije hitove, ali i pjesme s najnovijeg albuma "Romanija" koje je publika već zavoljela.

Ovaj je bosanskohercegovački pjevač, šezdesetogodišnjak iz Sokolca, prvu singlicu snimio davne 1979. godine, a od tada je objavio 23 albuma, držeći uz sebe provjerenu publiku, ali i osvajajući sve mlađe obožavatelje.

Takva je publika bila i u Lighthouseu – nije bilo razlike između nešto starijih obožavatelja bosanskog sevdaha i mladih ljubitelja narodne glazbe. Svi su bili glazbena podrška raspoloženom Halidu, pa su tako skupa otpjevali neke od najvećih hitova: "Dvadesete" kojom je otvorio koncert, zatim "Miljacku", "Snježanu", "Požuri", "U meni jesen je" i druge hitove kojima je 2009. godine dva dana za redom napunio Arenu Zagreb.

Nakon polusatne pauze oko jedan ujutro, Halid je nastavio s pjesmama kojima se penjao do vrha bosanske, ali i regionalne glazbene scene: "Čardak", "Stara kuća", "Prvi poljubac", "Beograđanka", "Hej zoro ne svani", "Neću, neću dijamante" i mnoge druge. Na kraju je zahvalio svojem bendu s kojim svira već 15 godina i nezaobilaznom harmonikašu koji ga prati već dvadeset godina, a koncert je oko tri sata ujutro završio pjesmom "Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac".

Koncert u Lighthouseu bila je prilika i da Halid predstavi odlično prihvaćene pjesme s nedavno objavljenog albuma "Romanija" - "Sviće zora", "Sevdah da se dogodi" i "Sijede", koje je izveo s posebnom ljubavlju prema svojoj glazbi i cijelom "žanru".

Njegove pjesme diraju u dušu, koncert je prožet snažnim emocijama, a ljubav koju gaji prema glazbi publika osjeća, cijeni i nagrađuje. (A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter