Halid Bešlić održao dojmljiv koncert u Labinu


Što reći kad čovjek ostane bez riječi. Na ovom sam mjestu trebao pjevati pred točno mjesec dana, no nažalost nisam. Nisam, jer se tada dogodilo nešto bolno i ružno, preminuo je u ovoj dvorani moj kolega. Zato neka ovaj večerašnji koncert bude u spomen njemu i hvala mu na svemu, rekao je na početku svog nastupa na subotnjem koncertu u labinskoj sportskoj dvorani Halid Bešlić.

Riječi upućene publici, podsjetile su sve na tužan i tragičan događaj, kad je 12. veljače, za nastupa Mrga Benda kao predgrupe Halidu Bešliću, preminuo njihov pjevač Amir Bojkić Mrga. Najveći hitovi Zatim su se počeli redati Halidovi najveći hitovi, "Prvi Poljubac", "Zlatne strune", "U meni jesen je", "Stara kuća", "Neću, neću dijamante", "Iznad Tešnja", "Miljacka", "Dvadeset", a publika je s njim pjevala, često pogledavajući prema gore, prateći Halidov pogled, kao da su svi zajedno željeli poručiti Mrgi, eto nas tu dole, ali pjevamo tebi koji si, iako u nebesima, ipak tu s nama.

Nije to bio koncert kao i svaki drugi, osjećalo se u svakoj pjesmi, svakoj riječi, ono nešto, nešto što užasno fali, osjećao se Amir, kojega je Labin i Labinština voljela i cijenila jer je jednostavno bio čovjek kojeg se nije moglo ne voljeti. Pred nastup, baš kao i prije mjesec dana, započeo je sa sviranjem i pjevanjem Merga Bend, s novim pjevačem i bez bubnjara.

Publika je uživala u koncertu legende Bešlića, pjevala i veselila se. U svemu uspješan koncert, jer život ide dalje.... (Napisao i snimio Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter