HAK: Zimski uvjeti na A6 Rijeka - Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zimskih uvjeta od 15.40 sati na dionici autoceste A6 Rijeka - Zagreb od Kikovice do cvora Bosiljevo 1 zabranjen je promet za tegljace i vozila s prikolicama; teretna vozila moraju imati lance za snijeg, dok je za osobne automobile i autobuse obavezna zimska oprema, izvijestio je Hrvatski auto-klub.

Dionicom cvor Delnice - cvor Kikovica zbog olujnog vjetra smiju prometovati samo osobna vozila, a promet se odvija usporeno od Kikovice do tunela Tuhobic zbog bocnih udara vjetra i razgaženog snijega na kolniku.

Iskljucivanje tegljaca i prikolicara je na cvoru Kikovica i odmorištu Vukova Gorica.

Zbog na mahove olujnog vjetra Krckim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I skupina), od Senja do Karlobaga dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila.

Na dionici autoceste A1 izmedu južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božici puše vrlo jak vjetar i kolnik je mokar pa je brzina vožnje ogranicena na 60 km na sat.

Dionicom državne ceste D25 Gospic - Karlobag smiju prometovati samo osobna vozila. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicom i tegljace s poluprikolicom, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Iz istog je razloga prekinut promet teretnih vozila na granicnim prijelazima Licko Petrovo Selo, Jurovski Brod i Brod na Kupi na ulazu.

Zbog gustog prometa teretnih vozila na granicnom prijelazu Macelj na izlasku iz Hrvatske prometna policija iskljucuje ih iz prometa kod cvora Sveti Križ Zacretje, na autocesti A2 Zagreb - Macelj.

Trajektna linija na relaciji Valbiska - Lopar do daljnjega je u prekidu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter