HAK: Zbog olujnog vjetra ograničenja u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, u oba smjera, obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3) te državna cesta DC54 Maslenica - Zaton Obrovački, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale DC8 između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp- prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistraIi DC8 između Bakra i Senja i Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog urušavanja dijela kolnika na 31. kilometru autoceste A4 Zagreb - Goričan, za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Varaždin i Ludbreg u oba smjera. Obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega, čvor Varaždin - DC528 -DC2-DC530-čvor Ludbreg i obratno.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te na riječkoj obilaznici na mostu Rječina te od čvora Jurdani do graničnog prijelaza Rupa.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske i Ličke magistrale te na cestama u gorju.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok 2, Principovac i Principovac 2. Zbog završnih radova na graničnom prijelazu Gunja danas će od 10 do 12 sati promet biti usporen i otežan.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter