HAK: U Gorskom kotaru zimski uvjeti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gorskom kotaru su proglašeni zimski uvjeti na većini državnih i županijskih cesta na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, uključujući i staru cestu kroz Gorski kotar (D3), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Autocesta A6 Rijeka - Zagreb je otvorena za sve skupine vozila, uz jak vjetar na dionici Kikovica - tunel Tuhobić i snijeg na dionici između Oštrovice i Vrbovskog.

Zbog vjetra, na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale (D8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na cestama u gorju te duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Istri i Slavoniji.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Valbiska - Lopar. Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica - Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter