HAK: Poledica na A6 između Kikovice i Bosiljeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog kiše koja se smrzava u dodiru s tlom ponovno su od 14 sati proglašeni zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Na toj dionici promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na autocesti A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela zbog kiše koja se ledi u dodiru s tlom i magle brzina je ograničena na 40 kilometara na sat.

Zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste: D3 Kraljev Jarak-Sopač (obilazak Fužine-Vrata-Delnice), D32 Tršće-Smrečje-Gerovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC Čabar-Plešce (obilazak Mali Lug-Zamost).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama: D3 Karlovac-Duga Resa-Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka, D6 Jurovski Brod-Karlovac-Vojnić, D23 Josipdol-Kapela, D32 GP Prezid-Parg-Delnice, D42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljubošina- čvor Ogulin-Josipdol-Poljanak-Selište Drežničko, D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, D501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika kao i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gorskog kotara.

Za teretna je vozila zatvoreni su granični prijelaz Erdut i Batina, a na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je duga oko pet kilometara. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije na riječkom i splitskom području. Ne plove: trajektne linije: Valbiska-Lopar, Makarska-Sumartin i Dubrovnik - Lopud - Suđurađ, katamaranske: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Mali Lošinj-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka, te brodska linija Unije-Susak-Mali Lošinj. Trajekt na liniji Brestova-Porozina prevozi samo osobna vozila i teretna do tri tone. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter