HAK: Jaka bura otežava promet u priobalju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog jake bure samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8) te Paški most, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Dionicom Jadranske magistrale (D8) od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupina vozila).

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici. Jadranskom magistralom (D8) između Podgore i Tučepa zbog odrona vozi se naizmjence jednim trakom.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok do 10. lipnja 2014. godine. Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od 7 do 17 sati promet je zabranjen za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 t, zbog radova u Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec.

U prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja i Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj te katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i brodska linija Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije-Susak-Mali Lošinj, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni, ali trenutno ne plovi zbog vjetra). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter