HAK i policija na pulskoj Punti: Uključite svjetla!

Provjera ispravnosti svjetlosnog sklopa (B. PETROVIĆ)
Provjera ispravnosti svjetlosnog sklopa (B. PETROVIĆ)

Djelatnici prometne policije i HAK-a danas su u Puli na Trgu na mostu, popularnoj Punti, proveli preventivnu akciju kontrole tehničke ispravnosti vozila, s posebnim naglaskom na kontrolu svjetlosne signalizacije na vozilima.

Akciju su proveli u suradnji s djelatnicima tvrtke Tokić, odnosno servisnim savjetnicima koji su vizualnim pregledima vozila utvrđivali tehničku neispravnost, kao i autoelektričarima koji su besplatno popravljali svjetlosnu signalizaciju na vozilima, odnosno mijenjali neispravne žarulje. Vozače su istovremeno savjetovali o važnosti tehničke ispravnosti vozila i poštivanja prometnih propisa pri čemu su im posebno skretali pozornost da tijekom zimskog računanja vremena na motornim vozilima u vožnji moraju imati uključena dnevna ili kratka svjetla.

Boris Siljan, tajnik Autokluba Pula-Rovinj, rekao nam je da se Puljani rado odazivaju ovoj već tradicionalnoj akciji pa su neki još prije njena početka čekali u redu da bi im "promijenili izgorjelu lampadinu".

Dubravko Šlibar, pomoćnik načelnika postaje prometne policije, naveo je da se brojni vozači još nisu prilagodili "zimskom vremenu" te ih stoga upozoravaju da trebaju uključiti svjetla. Kada prođe vrijeme prilagodbe i upozorenja, kazna iznosi 300 kuna. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter