HAK: Gužve na Kaštelu i Plovaniji

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Na autocesti A1 gust je promet u oba smjera, a na naplatnoj postaji (NP) Lučko na izlazu s autoceste prema Zagrebu kolona je oko 14 km pa se savjetuje izlazak na naplati Demerje gdje se cestarina može platiti i gotovinom, izvijestio je u 15 sati Hrvatski autoklub.

Zbog gustog prometa vozi se usporeno i u smjeru Karlovca.

Zbog vrlo gustog prometa, kolona pred mostom Maslenica u smjeru Zagreba je 3 km, pred čvorom Zadar jedan kilometar, u smjeru Splita 2 km, a na izlazu Vrgorac u smjeru Ploča, oko jedan km.

Gust je promet na zagrebačkoj obilaznici, a kolone su 5 km iz smjera Jankomira prema naplati Lučko i 1,5 km iz smjera čvora Buzin prema naplati Lučko.

Na autocesti A2 Zagreb- Macelj na naplati Trakošćan u smjeru Maclja kolona je oko 1,5 km, a na naplati Zaprešić u smjeru Zagreba oko 500 m.

Na autocesti A7 GP Rupa- čvor Diračje, na naplati Rupa na izlazu kolona je 5 km, a na ulazu 3 km.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se proteže na Istarski ipsilon je 4 km.

Pojačan je promet i na autocesti na A3 Bregana- Lipovac u smjeru istoka, na otoku Krku, Krčkome mostu te Jadranskoj magistrali posebice na dijelu Split- Omiš- Makarska i Biograd na moru- Zadar.

Od 14.45 sati državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački otvorena je za sve skupine vozila.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskoga do Svete Marije Magdalene zabrana je dodatno za dostavna i vozila sa natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića.

Zbog prosvjeda zatvorene su: - na autocesti A3 Bregana-Lipovac: ulazak i izlazak na čvorovima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica (promet preusmjerava na čvorove Okučani i Slavonski Brod),- D5 Virovitica- Terezino Polje u mjestu Lukač,- D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu, - D51 u Novoj Gradiški, - D55 Županja-Orašje i županijska cesta ŽC4244 u Lužanima.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulazu Metković (oko 30 min), Pasjak (oko 2 sata), Rupa (ulazak oko 50 min), Klek i Karasovići. U oba smjera pojačan je promet na Bajakovu (2 km ulazak i izlazak), Karasovići (više od 2 sata čekanja), Kaštel te Macelj dok je izlaz vzila pojačan na GP Stara Gradiška i Slavonski Brod.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Drvenik- Dominče. Pojačan je priljev vozila u trajektnih pristaništima prema Pagu, Rabu i Cresu. Trajekti i katamarani plove redovito. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter