Hajduk znao naplatiti dekoncentraciju ''zeleno-žutih''

Mijo Mirković - Mate Balota (28. rujna 1898. - 17. veljače 1963.)
Mijo Mirković - Mate Balota (28. rujna 1898. - 17. veljače 1963.)

Ništa od radosti na ''Aldu Drosini''. Hajduk je predvođen novim trenerom Željkom Kopićem bez puno muke odnio tri boda iz Pule, a domaćini su platili ceh dekoncentraciji i nakon tri gola zaostatka na poluvremenu uspjeli tek ublažiti poraz, a u završnim minutama propustili realizirati i kazneni udarac za 2:3. Sada ponovno ostaju u borbi sa svojim brigama, čekajući spasonosnu pojavu novog vlasnika.

- Da se nešto novo dogodilo po tom pitanju sigurno bismo bili obavješteni, ali nikakve informacije nisu došle do mene i igrača. Hoće li neki od njih sada napustiti Pulu?

Istina je da su pojedinci to najavili, ali nitko mi takvo što nakon utakmice nije potvrdio. Vidjet ćemo na jutarnjem rekuperacijskom treningu - rekao je po završetku susreta trener Puljana, Darko Raić Sudar. 

Dvije duge lopte

On je sinoć na teren izveo istu momčad koja je u prošlom kolu slavodobitno prošla Vinkovcima, ali ovom je prilikom već na samom početku sve krenulo u suprotnom smjeru. Dok su se gledatelji još gužvali na ulazima u stadion Hajduk je već poveo, sretno i spretno nakon odbijanca poslije prekida, a jedinu priliku da se Istra 1961 rezultatski vrati u susret osujetio je drugi pomoćni sudac zaustavivši prodor Ofosua u 26. minuti. Nakon završnice prvog dijela o povratku je bilo iluzorno razmišljati. Dvije duge lopte sa središnjice trenera, jedan bijeg Ercega i jedan poklon Mitrevskog, za uvjerljivih i nedostižnih 0:3 na poluvremenu.

- Utakmica je nakon takvog poluvremena bila izgubljena. Presudila je dekoncentracija, naše greške koje se na ovakvoj razini ne bi smjele događati. Jesu li one plod cijele situacije oko kluba? Gledajte, sve to već predugo traje, a teško je ostati maksimalno koncentriran na utakmici ako preostalih šest dana u tjednu razmišljaš o situaciji u klubu umjesto o nogometu. Bojao sam se da će to doći na naplatu - komentirao je pulski trener.

Bez zamjerke

A Hajduk se znao naplatiti, sa sigurnim vodstvom od tri pogotka u nastavku nije imao problema, iako je Istra 1961 smanjila sjajnim udarcem Kitanovskog i nastavila pokušavati, pa na ulasku u sudačku nadoknadu s ''bijele točke'' mogla doći i na gol zaostatka. Ofosu i Halilović nisu bili precizni, a i teško da bi ostalo vremena za nešto više od ''uljepšavanja'' rezultata.

- Bolje drugo poluvrijeme daje mi nadu pred slijedeće utakmice, bude li sve ostalo u redu. Večeras to nije to bilo ''to'', ali igračima ne mogu zamjeriti. Čestitao sam im u svlačionici na tome kako prolaze kroz cijelu ovu situaciju. Još kada je s druge strane motiviran protivnik poput Hajduka, teško se vratiti iz rezultatskog zaostatka - zaključio je Raić Sudar.

Debitant na klupi Hajduka, Željko Kopić, donekle je presložio momčad i izvojevao važnu pobjedu. Evo što je on rekao nakon jučerašnje utakmice.

- Znali smo da nas u Puli čeka težak susret, jer bili smo u teškom psihološkom trenutku, ali reakcija momčadi me čini ponosnim. Nakon izvrsnog prvog poluvremena zadržali smo stabilnost i balans, te u nastavku čekali da potvrdimo pobjedu iz kontre.

U jednom trenutku smo malo zastali, ali Puljani su dobra momčad protiv koje nije bilo realno dominirati svih devedeset minuta. Na koncu ipak možemo biti zadovoljni. Domaćinima čestitam na igri i borbi u ovim teškim egzistencijalnim trenucima - zaključio je Kopić. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter