Hajduk vjeruje u pobjedu nad Istrom 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči nedjeljnog dvoboja sa Pulom 1961, Torcida je izdala proglas u kojem poziva sve navijače Hajduka u ovim teškim gotovo sudbonosnim vremenima da dođu na Poljud i pomognu svom Hajduku. Između ostalog, Torcida je na kraju svog proglasa napisala "Splite diži se na noge, ne damo Hajduk, Hajduk to smo mi". U takvoj atmosferi, Hajdukovim igračima zasigurno će biti puno lakše igrati nego prošle godine kada su umjesto podrške sa tribina, često se čuli gromoglasni zvižduci nezadovoljnih navijača.

Na početku sezone na stadionu Aldo Drosina ogled ovih dviju momčadi završio je najnepopularnijim rezultatom (0:0). Splićani ovog puta vjeruju da će biti puno uspješniji nego što su bili tada, gotovo svi odreda uvjereni su u novu pobjedu i tri boda.

- Istra 1961 ima dobru momčad s nekolicinom iskusnih igrača koji u svojim nogama imaju niz odigranih prvoligaških utakmica i sigurno je da u Split neće doći sa unaprijed izvješenom bijelom zastavom. Naprotiv, pokušati će kao i sve momčadi koje gostuju na Poljudu zatvorenom igrom i čvrstom obranom ostati neporaženi. Mi pak s druge strane, želimo ponoviti igru pa čak i rezultat koji smo ostvarili u srazu sa Cibalijom prije prvenstvene, reprezentativne pauze. Drago nam je pročitati u medijima i čuti da je Torcida poslala priopćenje u kojem poziva navijače da u što većem broju dođu nas podržati. Uistinu, od prve utakmice ove sezone imamo odličnu podršku sa tribina i stoga trebamo nastaviti tu simbiozu između Torcide i nas igrača, riječi su mladog reprezentativca Mije Caktaša.

Prije reprezentativne pauze Hajduk je u prvenstvenom srazu pred svojim navijačima deklasirao Cibaliju pobjedišvi sa 4:0, stoga ne treba čuditi što Caktaš priželjkuje da isti rezultat bude i u nedjelju u dvoboju sa Puljanima. Teško je očekivati da se to ponovi, no Hajdukovci su se dobro odmorili u ovoj pauzi, trener Krstičević je na raspolaganju imao gotovo sve igrače osim reprezentativca radOševića (Hrvatska) i Vršajevića (BiH). (Toni BILIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter