Hajduk, Varaždin i Split bez Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka, Varaždina i Splita oprostili su se od Europske lige.

Fulham - Split 2:0

Nogometaši Splita oprostili su se od daljnjeg nastupa u Europskoj ligi nakon što su u uzvratnom dvoboju 3. pretkola izgubili na gostovanju u Londonu od Fulhama s 2:0 (1:0). Buduci da je prva utakmica prije tjedan dana u Splitu završila bez pogodaka, Fulham je prošao dalje s ukupnih 2:0.

Pogotke su postigli Johnson (19) i Murphy (56-11m). U prvom poluvremenu Fulham je dominirao travnjakom, a posljedica toga bio je i vodeci pogodak u 19. minuti kada je Andrew Johnson bio najviši u skoku pred Splitovim vratima nakon ubacaja iz kornera koji je izveo Duff.

Split je u nastavak ušao odlucnije i uspio je prenijeti igru na suparnicku polovicu, a u 49. minuti centimetri su dijelili našeg predstavnika od izjednacenja. Ante Vitaic izveo je slobodni udarac s više od 25 metara, a lopta je prohujala pored vratnice.

U 56. minuti domaci sastav stigao je do novog pogotka. Vidic je u kaznenom prostoru srušio Johnsona, a Murphy je sigurno izveo kazneni udarac za 2:0. U 61. minuti Split je stvorio još jednu lijepu šansu, ali je Milovic u padu nogom pogodio gredu. Do kraja utakmice istaknuo se i vratar Fulhama Mark Schwarzer s nekoliko odlicnih obrana.

Dvoboj na Poljudu odlucio autogol Milicevica

Hajduk je u uzvratnom dvoboju treceg pretkola pred 35.000 gledatelja na Poljudu izgubio od Stoke Cityja 0:1. Prva je utakmica prije tjedan dana završila pobjedom engleske momcadi od 1:0 koja u cetvrto kolo odlazi s ukupnih 2:0.

Jedini pogodak u uzvratu bio je autogol Ljube Milicevica u prvoj minuti sudacke nadoknade.

Ni u sedmom ogledu protiv neke engleske momcadi u europskim kupovima Hajduk nije izašao kao ukupni pobjednik. Protiv prosjecnog engleskog sastava Bijeli u dvije utakmice nisu uspjeli postici pogodak, štoviše vrlo su rijetko uspijevali i zaprijetiti suparnickom golu.

Najbolju prigodu u prvom poluvremenu imao je Mario Brkljaca vec u petoj minuti, ali njegov udarac glavom prohujao je pored vratnice. U nastavku su najaktivniji igraci Hajduka bili Anas Sharbini i Marin Tomasov na bokovima, ali njihovi prolazi nisu završavali upotrebljivim centaršutevima.

Kraj nadanja u prolaz Hajduka oznacila je nespretna reakcija Milicevica u prvoj minuti sudacke nadoknade kada je ubacaj Etheringtona skrenuo u vlastitu mrežu.

Dinamo Bukurešt prejak za Varaždin

Varaždinci su na svojem terenu pred 5.000 navijaca izgubili od Dinama iz Bukurešta 1:2. Buduci da je prva utakmica završila rezultatom 2:2, momcad iz Bukurešta ide dalje s ukupnih 4:3.

Dinamo je dva put vodio golovima Danciulescua (7) i Munteanua (26), a pogodak za 1:1 postigao je Golubar (14).

Gosti su poveli vec u sedmoj minuti. Vratar Varaždinaca Krklec odlicno je obranio udarac Niculaea iz blizine, ali na odbijenu loptu najbolje je reagirao Danciulescu i s desetak metara pogodio mrežu. Nije dugo trebalo cekati na izjednacenje. Glavina je nakon dvostrukog proigravanja sa Sacerom uputio udarac prema vratima, vratar Dinama uspio je odbiti loptu, no akciju je dobro pratio Golubar koji je uspio pogoditi za 1:1.

No, Dinamo je u 26. minuti stigao do novog vodstva. Torje je vrlo dobro izveo slobodan udarac iskosa s lijeve strane, Krklec je uspio odbiti loptu, a na nju je najbrže reagirao Munteanu i ponovno postavio rezultat koji je vodio njegovu momcad u daljnje natjecanje.

U drugom poluvremenu Varaždinci su pokušali stvoriti pritisak na vrata gostiju, ali to im nije uspijevalo. Štoviše, igraci Dinama su iz mnogih protunapada mogli povecati vodstvo.


Podijeli: Facebook Twiter