Hajduk: Upad navijača na teren veliki je sigurnosni propust

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodstvo Hajduka u nedelju je ocijenilo kako je upad na poljudski teren jednog navijača na subotnjoj utakmici protiv Rijeke veliki sigurnosni propust, te da su za sigurnost zadužene zaštitarske tvrtke i policija, ali da  klub ne bježi od odgvornosti pošto ima slobodu izbora zaštitarske tvrtke.

"Neovisno o namjerama ili motivima osobe koja je ušla u teren, neosporno je da se radi o velikom sigurnosnom propustu. Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti bilo koga je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga. Za sigurnost na stadionu su zadužene zaštitarske tvrtke i policija. Naravno da imamo slobodu izbora koju ćemo tvrtku angažirati i stoga ne bježimo od odgovornosti, dok će, sigurni smo, policija preispitati svoje djelovanje", navodi se u priopćenju Hajduka.

Kako stoji u priopćenju, stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, frustrirajuće i posljedice su pogubne, no Hajduk  kao organizator ne smije dozvoliti da se ovakav propust ponovi, te svi koji nastupaju na Poljudu, kao i svi naši gledatelji i navijači, moraju se osjećati sigurno.

"Protiv smo i ne podržavamo nikakav oblik nasilja, niti protuzakonitog ponašanja. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da ga na našem stadionu ne bude. Nadamo se da će nam ozdravljenje hrvatskog nogometa u tome pomoći", ističe Hajduk.

U 90. minuti utakmice Hajduk - Rijeka (1-1) u teren je utrčao navijač sa štapom u ruci te se kretao u smjeru suca Zebeca, koji je morao pobjeći prema centru igrališta.  Potom je taj navijač odbacio štap te izašao na prostor iza gola i približio se  sjevernom dijelu tribina gdje su bili navijači Hajduka. Intervenirala je specijalna policija, te ga je izvela sa terena a nakon toga utakmica je nastavljena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter