Hajduk svladao Turnovo, Rijeka deklasirala Velšane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu Hajduk je na stadionu Poljud pobijedio makedonsko Turnovo 2:1 (1:1).

Golove za splitski sastav postigli su Marko Bencun (8) i Mario Maloča (79), dok je gol za makedonski sastav postigao Dejan Blaževski iz jedanaesterca u 45. minuti. Kazneni udarac skrivio je Jean Evrard Kouassi igrajući rukom u kaznenom prostoru.

Utakmica je igrana pred praznim tribinama jer je Hajduk kažnjen s jednom utakmicom bez gledatelja. Prema pravilima UEFA-e, utakmici je smjelo nazočiti 210 službenih osoba. U toj brojci je 75 predstavnika Hajduka uključujući i nogometaše, isto toliko predstavnika Turnova, te 60 djelatnika medija (novinari, fotoreporteri, snimatelji).

Uzvratni susret je idući četvrtak u Skoplju jer stadion Kukuš u Turnovu nema UEFA-inu licencu.

Nogometaši Rijeke ostvarili su uvjerljivu pobjedu, 5:0, protiv velškog Prestatyn Towna pred 8.000 gledatelja na Kantridi u prvom susretu drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu.

Junak utakmice bio je Leon Benko koji je zabio prva tri gola na utakmici, a sudjelovao je i u akciji za četvrti pogodak. Zanimljivo, najbolji strijelac prošle sezone u Prvoj HNL sva tri gola je zabio glavom. Prvi u 19. minuti na ubačaj Ivana Tomečaka, četiri minute kasnije nakon asistencije Vedrana Jugovića te u 60. minuti nakon ubačaja Ivana Borasa.

Četvrti gol zabio je Jugović u 67. minuti, a sjajnu predstavu Riječana potvrdio je Damir Zlomislić sjajnim pogotkom s 25 metara u 85. minuti.

Uvjerljivom pobjedom Rijeka je praktički već nakon prve utakmice osigurala nastavak natjecanja i može mirno putovati na uzvrat u Wales. Uzvratni susret je 25. srpnja u Prestatynu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter