Hajduk predstavio brazilska pojačanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sportski direktor Hajduka Sergije Krešić danas je službeno predstavio dvojicu brazilskih nogometaša Lucasa Patihna (20) i Gabriela Cassioa (20) koji su u splitsku momčad stigli iz brazilske ekipe Fluminense, a ugovor s njima potpisan je na jednu godinu plus godinu.

Krešić je istaknuo da su Patihno i Cassio prešli u Hajduk nakon dugih razgovora s Fluminenseom najavivši kako će suradnja dvaju klubova ubuduće biti još bolja.

"U početku je bila mala šansa da Patihna dovedemo u Hajduk jer je već bio posuđen portugalskom Sportingu, no zahvaljujući velikim naporima Fluminensea uspjeli smo ga dovesti kod nas", objasnio je Krešić. Po Krešićevim riječima Patihno je igrač sjajne tehnike, vrlo ofenzivan koji stalno dolazi u završnicu i koji se kreće po cijelom napadu. "To je nogometaš koji ima zadnji pas i dobar dribling te od njega mnogo očekujemo", dodao je Krišić.

Za Cassioa je Krešić istaknuo da je nogometaš koji može igrati po oba boka i po sredini. "Cassio je izrazito brz, ima dobar dribling i tehnički je jak", kazao je Krešić. Istaknuo je kako vjeruje da će dvojica Brazilaca, kad uđu u dobru fizičku spremu, vrlo brzo pokazati svoje vrijednosti u Hajduku, te je izrazio nadu da će ih i Hajdukovi navijači prihvatiti. "Patihno i Cassio su gladni pobjeda i žele postići nešto veliko u Europi, a mi smo im prva stanica", rekao je Krešić.

Mladi Brazilci su izjavili da će dati sve da uspiju u Hajduku.

"Impresionirala me proslava 100 godišnjice postojanja Hajduka i tada sam preko interneta vidio da je igrana utakmica između Hajduka i Barcelone", kazao je Patihno. Krešić je također izvjestio kako je trener Hajduka Mišo Krstičević dao "zeleno svjetlo" i za nogometaša Jeana Kouassia iz Obale Bjelokosti, koji igra u napadu, te preostaju liječnički pregledi i dogovor o potpisivanju ugovora s njim.

Hajduk se u srijedu vratio s prvog dijela priprema iz Međugorja i Čitluka (BiH), a u petak odlazi na 15-todnevne pripreme u Tursku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter