Hajduk poražen od Intera 0:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva utakmica 3. pretkola Europske lige: Hajduk - Inter 0:3 (0:2). Stadion Poljud. Gledatelja: 35.000. Sudac: Hüseyin Göcek. Strijelci: 0:1 Sneijder (18'), 0:2 Nagatomo (44'), 0:3 Coutinho (73').

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Radošević, Andrijašević (od 54. Milić), Ozobić (od 46. Maglica), Oremuš (od 78. Tomaš), Caktaš, Vukušić.

INTER: Handanović, Zanetti, Chivu (od 46. Samuel), Jonathan, Nagatomo, Cambiasso, Silvestre, Sneijder (od 65. Coutinho), Guarin, Palacio, Milito (od 76. Livaja).

Čudo se nije dogodilo. Na prepunom splitskom Poljudu, na kojem se natiskalo 35 tisuća "duša" koje su stvorile atmosferu za pamćenje, Hajduk je u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige poražen od milanskog Intera.

Nogometaši trostrukog europskog prvaka pokazali su se prevelikim zalogajem za "bile tiće" kojima su već u prvom poluvremenu zabili dva pogotka i potom rutinski stvari priveli kraju. Tako su si "nerazzurri" već prije uzvrata na San Siru trasirali put za nastavak natjecanja, a Splićanima zaključili ovogodišnju europsku epizodu.

Nisu se nogometaši Hajduka prepali renomiranog protivnika i čak su na otvaranju susreta imali blagu terensku inicijativu, no jedna prava prilika bila je dovoljna Interu da povede. Igrala se 18. minuta kad je Wesley Sneijder nakon solo akcije ušao u domaći kazneni prostor, varkom se oslobodio svojih čuvara i potom efektno poentirao.

Primljeni gol izbacio je iz ritma Splićane i gosti su nastavili s nasrtajima te je deset minuta kasnije Nizozemac opet zaprijetio, ali ovaj je put Blažević uspio sačuvati svoju mrežu. Na žalost vjernih splitskih navijača, to mu nije uspjelo minutu prije odlaska na odmor, kad je Yuto Nagatomo pucao s ruba kaznenog prostora, a ne pretjerano jak Japančev udarac na putu prema golu pogodio je Maloču, promijenio smjer i odsjeo u mreži.

Tako su "bili" s dva pogotka zaostatka otišli u svlačionice, a ni 15 minuta odmora nije im bilo dovoljno da se priberu i malo je nedostajalo da Blažević u 48. minuti treći put izvadi loptu iz svoje mreže. Korner je izveo Sneijder, Cambiasso glavom pucao s pet metara, no udarac Argentinca, kojem očito bolje leže defenzivni nego ofenzivni zadaci, završio je pored gola.

Ono što nije uspjelo Cambiassu, popravio je rezervist Coutinho koji je u 66. minuti zamijenio Sneijdera i već poslije sedam minuta na travnjaku, nakon serije kratkih dodavanja, postavio konačnih 0:3. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter