Hajduk platio dug pa više nije pod suspenzijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hajduk je podmirio dugovanje prema bivšem igraču, Brazilcu Jamesu Densu, zbog kojeg je Disciplinska komisija HNS-a suspendirala "bijele". Uplatili su mu dugovanje od oko 30.000 kuna tako da je suspenzija automatski povučena i Splićani mogu igrati službene, prijateljske i prvenstvene utakmice.

Iako je sportski direktor Sergije Krešić na predstavljanu dvojice novih igrača Antonija Jakoliša i Zorana Nižića najavio potpisivanje ugovora s mladim napadačem Marijom Jelavićem, to se nije dogodilo. Umjesto da postane član "bijelih", Jelavić je potpisao ugovor sa Slaven Belupom. Prošlog ljeta Jelavić je odbio potpisati ponuđeni ugovor nakon isteka juniorskog staža na Poljudu, bio je dva mjeseca na probi u Manchester Cityju gdje je trenirao s drugom momčadi. Nije uspio ishoditi radnu dozvolu, Hajduk mu je ponudio novi ugovor, no na kraju ga nije potpisao.

- Sve je bilo dogovoreno, međutim kad smo u medijima pročitali izjavu trenera Krstičevića da on želi da mu čelnici kluba dovedu napadača poput Santinija, shvatili smo da neće dobiti pravu priliku te smo prihvatili poziv iz Koprivnice, pojasnio je Marijev otac Igor, nekadašnji igrač Hajduka, Splita i Rijeke. (T. B.)


Podijeli: Facebook Twiter