Hajduk kažnjen s 30.000 kuna zbog vrijeđanja Mamića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk s 30.000 kuna zbog uvredljivog transparenta na račun izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića izvješenog na prvenstvenoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca odigranoj 4. kolovoza na Poljudu.

Hajduk je kažnjen s 30.000 kuna jer su domaći navijači u 64. minuti u središnjem dijelu sjeverne tribine na Poljudu podignuli transparent od tri dijela sa sadržajem: "Gori si od ijednog Cigana", "Mrzimo te više od ikoga!", "Mamiću umri!", objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu Udruge Prve hrvatske nogometne lige.

Ovime je počinjen prekršaj kažnjiv po Disciplinskom pravilniku HNS-a iz članka 86. točka 1. i 2., pa se klub čiji navijači vrijeđaju igrače, klub, nogometni savez, nogometne djelatnike ili gledatelje na rasnoj, nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, jezičnoj ili svjetonazorskoj osnovi može kazniti novčanom kaznom od najmanje 30.000 kuna, a u težim slučajevima, uz novčanu kaznu, može se izreći i kazna igranja do dvije utakmice na svom terenu bez gledatelja, kaže se, među ostalim, u tekstu kojeg je objavila Udruga prvoligaša.

Također, disciplinski sudac Prve HNL kaznio je trenera Istre 1961 Igora Pamića sa 6.000 kuna zbog neprimjerenih izjava o suđenju nakon utakmice 4. kola Istra 1961 - Lokomotiva (1-2) odigrane 5. kolovoza, čime je prekršen kodeks. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter