Hajduk izgubio na Poljudu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka poraženi su protiv Zenita (2:3) u susretu 4. kola skupine G Europske lige u susretu u kojem su pokazali dva lica.

Nakon neobjašnjivo loše igre u prvih sat vremena i vodstva gostiju od 3:0 izgledalo je da ce trener Goran Vucevic u svom povratnickom debiju na splitskoj klupi startati teškim porazom, ali potom su Rusi stali, a "bili" preko Ljubicica i Vukušica uveli susret u neizvjesne vode u završnici.

Ovim, trecim porazom u skupini bitka za drugo mjesto i dalje nije izgubljena, ali morat ce zato Splicani odigrati kao u finišu susreta u cetvrtak jer je prvi dio bio za zaborav.

Gosti su se od prve minute nametnuli na poljudskom travnjaku. Predvodeni Talijanom Rosinom odmah su stisnuli Splicane pred gol Subašica i pokazali da žele cim prije doci do nove europske pobjede. Domacini su na veliku žalost svojih navijaca u susret ušli neshvatljivo mlako, gotovo uplašeno. Prihvatili su od starta podredenu ulogu i nastojali tek rijetkim kontrama ugroziti Malafejeva.

Uspjelo im je to donekle tek sredinom prve dionice kad su preko Sharbinija i Tomasova pucali na gol gostiju, ali u prvom slucaju je lopta otišla pored gola, u drugom ju je Malafejev odbio u korner. Zato je pred Subašicem bilo vrlo prometno.

Splitski je golman u nekoliko navrata spašavao svoj gol, ali u 32. minuti ni on nije mogao sprijeciti zasluženo vodstvo gostiju preko Ionova. Do poluvremena su gosti zaprijetili još dva puta, preko Huszta i Rosine, a što o igri "bilih" misle njihovi navijaci, pokazali su koncertom zvižduka kojim su ih ispratili na odmor.

Vec na startu drugog poluvremena Zenit je povecao vodstvo golom Husztija s bijele tocke nakon što je Buljat srušio Buharova. Da stvar može biti i gora, pokazalo se samo tri minute kasnije kad je neoprezni Buljat skrivio i drugi jedanaesterac. Ovog je puta loptu u mrežu pospremio Rosina, ali tek iz drugog pokušaja jer je Subašic obranio udarac s bijele tocke.

Tek su se tada probudili Splicani. Smanjili su preko Ljubicica na 1:3 u 67. minuti, a potom je Vukušic drugim golom kaznio opuštanje gostiju pa je do posljednje minute tinjala splitska nada u izjednacenje, do kojeg ipak nije došlo.

Utakmica 4. kola Europske lige
, skupina G. Stadion na Poljudu. Gledatelja: 25.000. Sudac: Iturralde Gonzalez (Španjolska). Pomocnici: Gomez, Fernandez (oba Španjolska).

Strijelci:
0:1 Ionov (32'), 0:2 Huszti (47'-11m), 0:3 Rosina (50'), 1:3 Ljubicic (67'), 2:3 Vukušic (82'). Žuti kartoni: Vejic, Maloca, Sharbini (Hajduk), Ionov (Zenit).

HAJDUK:
Subašic, Maloca, Vejic, Buljat, Strinic, Tomasov (od 61. Oremuš), Bulku, Ljubicic, An. Sharbini, Ibricic, Vukušic.

ZENIT: Malafejev, Anjukov, Križanac (od 56. Kanunjikov), Meira, Lukovic, Ionov, Huszti, Denisov (od 65. Semak), Rosina (od 72. Lazovic), Fajzulin, Buharov.


Podijeli: Facebook Twiter