Hajduk ispao, ali herojski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

3. pretkolo Europske lige. Stadion Giuseppe Meazza. Sudac Clement Turpin (Francuska). Strijelci 0:1 Vukušić (23-11m), 0:2 Vuković (58).

INTER: Handanovič, Zanetti, Samuel, Ranocchia, Jonathan, Ibrahim Mbaye (Nagatomo, 55), Cambiasso, Guarin, Sneijder (Silvestre, 84), Coutinho (Longo, 64), Milito.

HAJDUK: Blažević, Maloča (Jonjić, 10), Milović, Vršajević, Jozinović, Milić, Radošević, Andrijašević (Caktaš, 59), Oremuš, Vuković (Luštica, 83), Vukušić.

Nogometaši Hajduka eliminirani su u trećem pretkolu Europske lige od milanskog Intera. U uzvratnoj utakmici Hajduk je u gostima svladao Inter sa 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz, jer je prvom susretu izgubio sa 0:3. Strijelci za Hajduk bili su Vukušić (23-11m) i Vuković (58).

Iako je Hajduk na gostovanje kod Intera otputovao da sačuva obraz, umalo je uspio izboriti produžetke. Splićani su odigrali odličnu utakmicu, najbolju ove sezone, i uz malo sreće mogli su "nemoguću misiju" pretvoriti u veliko iznenađenje.

Hajduk je krenuo vrlo ambiciozno i već u 2. minuti Vuković je imao izglednu šansu, ali je slabo pucao. Deset minuta Vukušić je u prilici, ali Handanovič brani.

Hajduk je poveo u 23. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je realizirao Vukušić. Prethodno je Samuel oborio Vukovića. Samo minutu kasnije Vuković je sjajno proigrao Milića, koji puca sa pet metara iskosa, ali ravno u vratara Handanoviča.

Imao je i Inter svoje prigode u prvom dijelu, u 17. minuti Coutinho je pogodio gredu, a u 26. je promašio stopostotnu priliku, dok je Guarin u 36. minuti odlično opalio sa 20-ak metara, ali je vratar Blažević bio na mjestu.

U drugom poluvremenu opet prvi prijeti Hajduk. U 50. minuti velika prilika za Vukušića, koji je sam izašao pred Interova vratara, ali Handanovič opet brani.

No, u 58. minuti majstorski potez Vukovića i 2:0 za Hajduk. Vukušić je ubacio, a Vuković sa 15 metara volejem neobranjivo pogađa mrežu.

Posljednju veliku prigodu Hajduk je imao u 79. minuti, kada je Vukušić promiješao domaće braniče, i sa desetak metara pucao tik uz vratnicu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter