Hajduk i Lokomotiva u finalu Kupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Hajduka i Lokomotive igrat će u finalu Kupa Hrvatske (8. i 22. svibnja) nakon što su u polufinalu u dva susreta bili uspješniji od Slavena, odnosno Cibalije.

U uzvratnim susretima polufinala Hajduk je u Splitu remizirao (1:1) sa Slavenom što mu je bilo dovoljno da izbori finale budući da je u prvom susretu u Koprivnici pobijedio s 2:1.

Poveli su gosti preko Glavice koji je glavom poentirao na ubačaj Purića i potom bili blizu drugog gola, ali je u nastavku domaćin zaigrao bolje i golom Milića, nakon ubačaja Vukovića iz kornera, izjednačio.

U Zagrebu je Lokomotiva Slavila s 3:0 i s ukupnih 4:1, nakon što je prvi susret u Vinkovcima završen 1:1, izborila nastup u finalu. Prvi gol bio je remek-djelo Šituma koji je vidio namjeru Matkovića da izađe na ubačaj i s 30-ak je metara zatresao mrežu. Pred odmor je Antolić prihvatio odbijanac i drugi put svladao Matkovića, a potom je Kramarić postavio konačan rezultat.

Hajduk - Slaven Belupo 1:1
Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000. Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb). Strijelci: 0:1 Glavica (32), 1:1 Milić (72). Žuti kartoni: Sušić, Stojanović (Hajduk), Pranjić (Slaven).
HAJDUK: Blažević, Vršajević (od 78. Mikanović), Maglica (od 51. Stojanović), Jozinović, Caktaš (od 89. Plazonić), Maloča, Nižić, Vuković, Lima, Sušić, Kouassi.
SLAVEN BELUPO: Pelin, Kokalović (od 46. Pranjić), Grgić, Bubnjić, Čanađija, Brlek (od 79. Jelavić), Glavica, Delić, Purić, Gregurina, Rak (od 87. Šaban).

Lokomotiva - Cibalia 3:0
Stadion Maksimir. Gledatelja: 1.500. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Strijelci: 1:0 Šitum (19), 2:0 Antolić (43), 3:0 Kramarić (88). Žuti kartoni: Musa (Lokomotiva), Mazalović (Cibalia).
LOKOMOTIVA: Picak, Barbarić, Mesarić, Antolić, Maleš, Bručić, Boras, Šitum (od 77. Musa), Pjaca (od 61. Peko), Kramarić, Trebotić (od 69. Chago).
CIBALIA: Matković, Matoš, Bartolović (od 57. Pavlović), Župarić, Mitrović, Miloš, Filipović, Vitaić, Rugašević, Terzić (od 46. Koledić), Mazalović (od 76. Puljić). (Novi list)



 

 


Podijeli: Facebook Twiter