Hajduk bi pulske igrače, Pamić rezolutan: Ne može!

Traže trojicu, neće dobiti nijednog - Igor Pamić (M. MIJOŠEK/arhiva)
Traže trojicu, neće dobiti nijednog - Igor Pamić (M. MIJOŠEK/arhiva)

Šest naslova prvaka osvojili su nogometaši Hajduka otkad je Hrvatska neovisna država, no posljednjih osam godina splitski "bili" primorani su gledati u leđa zagrebačkim "modrima". U nogometu, kao i u životu, novac pokreće svijet, a njega je puno više u rukama Zdravka Mamića nego što ga zajedno imaju svi čelnici i sponzori Hajduka.

Hajduk ni uz svesrdnu pomoć prijašnjih hrvatskih izbornika koji bi u reprezentaciju pozivali njegove igrače samo da bi im podigli cijenu na tržištu, nije uspijevao ni "preplaćenim" transferima stići do mogućnosti da ugrozi Dinamo. Onda je odlučio okrenuti ploču.

Došli su tako u splitskim redovima na briljantnu ideju da od "malih" klubova zatraže igrače za koje oni smatraju da bi im mogli pomoći, a zauzvrat će njima "velikan" nastale praznine upotpuniti ponekim svojim izdankom koji kod aktualnog trenera nije ni u drugom planu.

Red je tako došao i na Istru 1961 kojoj bi Hajduk učinio čast te od nje uzeo Radonjića, Joa i Woona, dok bi im zauzvrat ustupio svoje "dragulje" Andrijaševića, Kiša i Mujana. Da bi cijela priča bila još bolja, u redovima "majstora s mora" nisu ni razgovarali sa svojim igračima da bi otkrili jesu li oni uopće voljni preseliti nešto sjevernije, ali zato nisu, kontra propisa, propustili kontaktirati željena pojačanja.

Nekorektno, da ne kažemo i bahato ponašanje "velikog kluba".

- Sve je to u redu i ja respektiram želje Hajduka, ali moje je mišljenje da o tome ne trebamo niti razgovarati, decidiran je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Da dođe neki klub i za nekog od ovih igrača ponudi neku "nenormalnu" cijenu, to bi onda bila neka sasvim druga stvar i onda bismo ga vjerojatno i prodali, ali ovako ne dolazi u obzir. Ovakve sheme mene osobno kao trenera ne interesiraju, istaknuo je Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter