Hajduk - Barcelona 0:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prijateljskoj nogometnoj utakmici povodom proslave 100-godišnjice Hajduka na prepunom Poljudu veceras su Hajduk i europski prvak Barcelona odigrali neodluceno 0:0. Barca je doputovala bez svojih najvecih zvijezda, Messija i Xavi Hernandeza, a nedostajali su i Alves, Mascherano, Piquea, te Pedro.

Susret je poceo minutom šutnje da bi se odala pocast stradalima u teroristickom napadu u Norveškoj, a potom je pocetni udarac izveo bivši Hajdukovac Drago Gabric, koji se oporavio nakon teške prometne nesrece koju je doživio prije dva mjeseca.

Prije izlaska igraca na teren poljudsku publiku podigao je na noge poznati svjetski violinist Julian Rachlin, koji od 2000. u Dubrovniku organizira festival klasicne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji".

Iako je u pocetnoj postavi Barce bilo sedam igraca iz B ekipe, europski prvaci su od pocetaka nametnuli svoj ritam s velikim posjedom lopte. No, najozbiljnija prijetnja dogodila se u 17. minuti kada je David Villa pogodio vratnicu.

Nakon 15 minuta "ukocenosti" igraci Hajduka su se napokon oslobodili, te poceli stvarati šanse, a prvu je u 26. minuti imao Tomasov, koji je odlicno prihvatio dodavanje Anasa Sharbinija, te je uspio izaci sam pred vratara Valdesa, ali bio je previše iskosa pa je golman Barce uspio sacuvati mrežu

U 32. minuti Hajdukovo pojacanje Japanac Inoha nakon proboja po lijevoj strani ubacuje za Tomasova, koji sa desetak metara slabo puca.

Inoha je deset minuta kasnije s vrha 16-erca pokušao svladati Valdesa, ali udarac je išao tocno u vratara. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imala je Barcelona nakon prodora Alcantare kroz sredinu i udarca sa 20-tak metara, ali Subašic je obranio.

U drugo poluvrijeme Barcelona je ušla sa potpuno promijenjenim sastavom, a i kod Hajduka je bilo puno izmjena. Prva je zaprijetila Barca, Jeffren je docekao pogrešku splitske obrane, ali je njegov udarca prohujao tik uz vratnicu. Vec u 49. minuti uzvratio je Hajduk, preko crnogorskog veznjaka Vukovica, koji je iz slobodnog udarca sa 20-ak metara ozbiljno zaprijetio.

U 65. minuti Iniesta upošljava Soriana, ali napadac Katalonaca puca u bliži kut, pa Subašic uspijeva obraniti. Na novu prigodu trebalo se cekati deset minuta, Jeffren je mogao dovesti europskog prvaka u vodstvo, ali Inoha je spasio mrežu Hajduka.

Hajduk je posljednju prilku imao u 77. minuti, kada je sa Trebotic pucao sa 20-ak metara, ali pored gola.

Sve ulaznice za vecerašnji spektakl, unatoc visokim cijenama, bile su rasprodane, a na Poljudu je vladala velicanstvena atmosfera. Utakmicu koja predstavljala vrhunac proslave 100-godišnjice Hajduka došli su pogledati i brojni ugledni gosti.

Nakon utakmice iznad poljudskog stadiona prireden je vatromet povodom gostovanja europskog prvaka Barcelone.

HAJDUK: Subašic, Oremuš, Vejic (Trebotic, 46, Džoni, 87) , Maloca, Lima, Inoha, Andric (Vukovic, 46), Brkljaca (Ljubicic, 64), Tomasov (James, 46), Anas Sharbini (Saric, 46, Jelavic 87), Vukušic (Ahmad Sharbini, 46).

BARCELONA: Valdes (Pinto, 46), Dalmau (Maxwell, 46), Fontas (Abidal, 46), Lozano (Balliu, 46), Lobato (Oriol, 46 ), Keita (Busquets, 46), Carmona (Riverola, 46), Alcantara (Iniesta, 46), Afellay (Juan, 46), J. Dos Santos (Soriano, 46), Villa (Jeffren, 46).


Podijeli: Facebook Twiter