Hairstyle: Ove sezone hit je bob frizura


Da su se kojim slučajem posjetitelji, koji su posjetili 10. međunarodni festival Hairstyle News 2013. u Rovinju kladili na temu koje se boje i frizure nose, izgubili bi bitku. Jer, kladiti se na nešto, u pravilu znači tipovati za određen tip i oblik, a njega, vjerovali ili ne, nema. Nosi se sve. I dugo i poludugo i kratko. I ravno i kovrčavo. Naravno, i paleta nosivih boja, također je šarolika - od svih mogućih nijansi standardnih crvenih, plavih, smeđih i crnih do roza, purpurnih, ljubičastih i pa čak i zelenih, najzelenijih pramenova.

Po mišljenju dvojice frizera Jean Baptiste Mazella i Dove Palmera, svatko može nositi što hoće, ali?(jedno veliko i naglašeno ali) frizura mora odgovarati osobi, karakteru, strukturi kostiju i obliku lica. Najčešća je zamka, smatraju naši sugovornici, ona na koju se pada, a ta je donijeti fotografiju modela i reći ja to želim.

- Ono što stoji drugome, apsolutno ne mora prianjati uz vaše lice, uz vaš personality. Frizura jasno pokazuje vaš stav, karakter, odnos prema sebi i drugima pa je važno, u moru izazova i trendova pronaći sebe. Zato i jest naša filozofija šišanja "ne samo znati kako ošišati kosu, već i zašto", pojašnjava poznati dvojac Mazella&Palmer.

Slične ili gotovo identične stavove ima i domaća, višestruko nagrađivana frizerka Ivana Bajsić iz Čakovca, ujedno nositeljica titule za najbolju CRO frizerku 2011. godine. Na pitanje što se nosi, odgovara telegrafski "sve", ali opet, uz onaj neizostavni ali.

- Modna se industrija u sezoni proljeće/ljeto ogleda na kronologiju 40-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, što znači da se traži kombinacija - mekano s naglašenim geometrijskim rubom. Kod bojenja, pokušava se pronaći tzv. sunčev odsjaj, odnosno s prelijevanjem tonova postići da kosa kod korijena ostane tamnije, a prema vrhovima ide ka svjetlijim ili intenzivnijim tonovima čime se postiže dojam gracioznosti, kaže Ivana Bajsić, apostrofirajući i važnost njegovane i zdrave kose. Smatra da je kod odabira "pogođene" frizure najvažnije izbrati vlastiti stil.

Da onim manje maštovitim čitateljima ne ostanemo dužni, evo male pomoći. Ako već želite biti u trendu s bob frizurom nećete pogriješiti. Naime, upravo nju je, kao "must have" za nadolazeću sezonu, s oduševljenim posjetiteljima otkrila Laetitia Guenaou iz kuće L'Oreal Professionnel.

- Frizure će biti bogatog volumena. Bob je hit frizura za ovu sezonu, dok će duge kose odisati izrazitom lepršavošću, poručila je publici ova frizerska zvijezda koja surađuje s modnim ikonama kao što su Armani, Yves Saint Laurent i Paco Rabanne. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ/Snimio Manuel ANGELINI)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter