Haiku: Prva nagrada Mariji Pogorilić

Marija Pogorilić (Arhiva/M. MEDIĆ)
Marija Pogorilić (Arhiva/M. MEDIĆ)

Općinsko središte Kloštar Ivanić okupilo je na subotnjim 11. kloštranskim haiku susretima značajan broj autora te vrste poezije iz svih dijelova Hrvatske. Susret je predstavio najbolje od 600 prispjelih radova s više natječaja 183 autora.

Na prestižnom haiku natjecanju u Kloštru Ivaniću trijumfirali su istarski pjesnici, koji i inače s vrlo velikim uspjehom pišu haiku uratke.

Prvu je nagradu dobila Marija Pogorilić iz Rovinjskog Sela, a treću Nevenka Erman iz Žminja. Pohvalnice su išle i Dejanu Pavlinoviću iz Pule, Vesni Milan iz Rovinja, Riti Brgić Stokić iz Manjadvorci, Mariji Maretić iz Žminja te Đermanu Vitasoviću iz Pule.

Pohvalu za waku na hrvatskom književnom jeziku dobila je Malvina Mileta iz Nedešćine, a nagrađena je i Jana Žufić iz Poreča, koja je ponijela prvu nagradu za međunarodni haiku natječaj na engleskom jeziku.

Svakako, pohvale idu i profesoricama Sonji Buljević te Sanji Petrov-Vlahović (koje su i same uspješne, pohvaljene autorice) zbog brojnih nagrađenih učenika. Prvu nagradu osvojila je Laura Nežić, polaznica šestog razreda OŠ "Milan Šorga" iz Oprtlja pod mentorstvom Sanje Petrov-Vlahović, drugu je nagradu osvojila Marget Letinić 7. razred OŠ Mate Balota iz Buja (mentorica Sonja Buljević).

Pohvaljeni su i haiku uraci Arlena Bucaja, osmaša iz navedene bujske škole te Adriane Matos, sedmašice iz navedene škole, oboje pod mentorstvom Sonje Buljević. Pohvale idu i Antoneli Krt iz petog razreda oprtaljske škole, te godinu dana starijoj Petri Tončinić, kojima je mentorica bila Sanja Petrov-Vlahović. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter