Haiku i dijalektalno pjesništvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pred iznimno brojnom publikom u Citaonici kluba umirovljenika održana je u petak pjesnicka vecer Marije Pogorilic iz Rovinjskog Sela, koja je tom prigodom predstavila svoje cjelokupno pjesnicko stvaralaštvo.

Do sada je ova autorica objavila tri pjesnicke knjige "Dih ljubavi" na cakavštini Rovinjskoga Sela, "Kap rose" na književnom standardu i "Zrno soli", koja sadrži dijalektalne i uratke na književnom jeziku. Osim što dugi niz godina sudjeluje na književnoj manifestaciji Verši na šterni u Vižinadi, aktivna je clanica Kulturno-umjetnickog društva "Stjepan Žiža" iz Rovinjskoga Sela, a njezine su pjesme objavljene u brojnim antologijama i zbornicima.

Pogorilic piše i haiku pjesme, za što je dobila brojna priznanja, koja su stigla cak iz dalekog Japana te iz Australije. Njezine su haiku pjesme u petak recitirali Dejan Pavlinovic, i sam haiku pjesnik, te književnica iz Labina Malvina Mileta, dok su njezine dijalektalne stihove kazivali pjesnici Marija Družeta, Vladimiro Gagliardi, Davor Dužman i ?ermano Vitasovic.


Podijeli: Facebook Twiter