HAC ipak raspisuje natjecaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uprava Hrvatskih autocesta je sukladno nalogu Skupštine odlucila poništiti odluke o imenovanjima direktora sektora za gradenje, naplatu cestarine te pravne i opce poslove, kao i ugovore o radu koji su sklopljeni s još dvoje novih radnika te raspisati natjecaje, priopceno je u cetvrtak iz HAC-a. Natjecaji ce biti raspisani u roku od 15 dana putem objave u dnevnom tisku, kaže se u priopcenju.

Rijec je o zaokretu jer je HAC u ponedjeljak objavio da nema zakonsku obvezu provodenja javnog natjecaja kod zapošljavanja vec je ta obveza propisana samo za popunu radnih mjesta u državnoj službi - tijelima državne uprave, pravosudnim i srodnim tijelima, sukladno Zakonu o državnim službenicima. HAC je to objavio pocetkom ovog tjedna reagirajuci na medijske napise o nezakonitom zapošljavanju u tom javnom poduzecu.

Resorni ministar Zlatko Komadina na ovaj je nacin razriješio ocito neslaganje s novom Upravom HAC-a na cijem je celu Dražen Guštin, koji je želio u što kracem roku i bez natjecaja smijeniti sektorske direktore, te što prije uvesti kontrolu u tvrtki. (Hina/NL)


Podijeli: Facebook Twiter