Habana Social Club sutra na Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Habana Social Club, nasljednik slavnog kubanskog sastava Buena Vista Social Club, stiže sutra navečer u Pulu gdje će u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu na koncertu koji počinje u 21.30 odsvirati najveće kubanske hitove. Originalna kubanska glazba, uz vjeran videoprikaz prave, istinske Kube, posjetitelje će, prema najavi, odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje.

Prije Pule, ovi Kubanci kojima je glazba hrana, a ples život, kubansku glazbu predstavili su u još pet hrvatskih gradova a Pula je zadnja na njihovom popisu turneje "Realmente Cuba".

Kubanski glazbenici turneju su započeli u Splitu, točnije u Ljetnom kinu Bačvice. Odlična energija i izvrsna svirka koju su pratili uzvici "uno mas uno mas" obilježili su nastup koji je Bačvice pretvorio u veliki plesni podij. Nakon Splita čekali su ih nastupi u starom samostanu Veneranda u gradu Hvaru, zadarskom Forumu i riječkoj Trsatskoj gradini.

Habana Social Club broji četrnaest vrhunskih glazbenika i vokalista, a u 30 godina karijere kroz glazbu i ples prenijeli su istinsku i bezuvjetnu ljubav života. Za Kubance glazba i ples su put ka sreći pa su tako i njihove pjesme istinita priča o životu koji spaja patnju i sreću. Nastup Habana Social Cluba donosi autentičnu atmosferu svakodnevice u Havani i kroz kubanske i latinoameričke hitove slušatelje vodi na jedinstveno glazbeno putovanje. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter