Habana Social Club nastupili na Kaštelu

(D. Memedović)
(D. Memedović)

Zvukovi Kube odzvanjali su u subotu navečer pulskim Kaštelom koji je bio zadnja stanica hrvatske turneje Habana Social Cluba pod nazivom „Realmente Cuba“. Deseteročlani sastav bio je pojačan s dvije atraktivne plesačice i jednim plesačem, a dok su nastupali na velikom platnu pored bine prikazivali su se filmovi snimljeni na Kubi. 

Pulska publika je jako dobro primila ovaj orkestar koji je stigao izdaleka i uživala u ritmovima kojima je Kuba osvojila cijeli svijet. Bilo je tu pravih, svima dobro poznatih evergreena poput „Guantanamere“ ili „Besame mucho“ ali najveće oduševljenje izazvala je izvedba klasika „Chan Chan“ najpoznatija skladba s repertoara legendarnih Buena Vista Social Club autora Compaya Segunda iz 1987., a Habana Social Club predstavlja nastavak Buena Viste čiji su se članovi od publike oprostili turnejom prije dvije godine. 

Sve je u subotu navečer proteklo u najboljem redu, pa ni, u ovom slučaju španjolski, jezik nije predstavljao zapreku u komunikaciji između benda i publike. Ono što je bilo malo čudno bili su redovi sjedalica ispred bine, iako je ovo plesna glazba na koncertu na kojem bi se očekivalo da se taj prostor oslobodi za one koji bi htjeli plesati. Prostora za ples je bilo dovoljno iza sjedala, ali tek se manji dio publike usudio do kraja u to upustiti. Iako malo neočekivano statična, atmosfera je bila prilično dobra i da su se gosti iz Kube odlučili produžiti svoj nastup za još nekoliko numera sigurni smo da nitko od prisutnih ne bi imao ništa protiv. (M. Ra.)

 


Podijeli: Facebook Twiter