Gužve zbog radova u Anticovoj


Rekonstrukcija kamenog oborinskog kanala u Anticovoj ulici ispod nogostupa uz zgradu pošte je pri kraju. Moraju se još umetnuti već izrađeni armiranobetonski šahtovi kanala nakon što su cijevi položene i zatrpane. Ta dionica oborinskog kanala je praktički već gotova pa bi se uskoro trebala prespojiti na novoizgrađeni dio kanala Pragrande u Flaciusovoj ulici.

Međutim, riječ je o rekonstrukciji polovice ukupne dužine starog kamenog kanala u Anticovoj ulici, uz kanal Pragrande i onaj u Ulici Sergijavaca jednog od najvažnijih oborinskih kanala starogradske jezgre. I dok su za vrijeme trajanja radova uz zgradu pošte vozila koliko-toliko normalno prometovala, sada radovi slijede u dijelu Anticove ulice duž Doma hrvatskih branitelja, što je već jučer stvorilo podosta problema u prometu.

Srećom, nije riječ o prekopavanju prometnice ili većim radovima, već o onima na šahtovima kanala koji ne bi trebali dugo trajati. Međutim, bageri su već jučer okupirali dio prometnice, što je odmah stvorilo nesnosne gužve u cijeloj Anticovoj ulici, od zgrade kazališta.

No, kada se dovrši rekonstrukcija šahtova, kompletan kanal Pragrande spojit će se na taj kanal, što će prvi put omogućiti čišćenje cijelog kanala Pragrande koji prolazi ispod Doma hrvatskih branitelja. To se, naime, smatra ključnim za poboljšavanje njegove protočnosti, samim time i za smanjenje plavljenja centra grada. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter