Gužve u pulskom katastru, čeka se i po tri sata

Rok za legalizaciju bespravnih građevina istječe za mjesec i pol
Rok za legalizaciju bespravnih građevina istječe za mjesec i pol

Zadnjeg dana lipnja istječe rok za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. Vremena je sve manje, a gužve u katastarskim uredima diljem zemlje su sve veće. Tako je i u pulskom katastarskom uredu, gdje se čeka i do dva, tri sata. Uvjerili smo se u to proteklog tjedna kada smo već s ulaznih vrata zamijetili velik broj građana, poredanih na stepenicama na sva tri kata koliko ih ima zgrada katastarskog ureda na Forumu.

- Mi dolazimo u katastar već nekoliko puta za redom i uvijek čekamo po dva ili tri sata. Jasno nam je da je pritisak velik jer se krajnji rok za legalizaciju bliži kraju, no upravo zbog toga se država mogla pobrinuti za veći broj zaposlenika ili barem za ispomoć, rekao nam Josip Kramarić. Kaže da bi možda velik dio problema bio riješen kada bi na vratima bila nekakva obavijest o dokumentaciji koja je potrebna za određeni problem.

Upravo činjenica da ni na jednom katu ili pored ulaza u urede nema takvih obavijesti muči većinu građana s kojima smo razgovarali ispred katastra. Jedna od njih, koja doduše nije došla zbog legalizacije, veli nam da je čekala dva sata da bi došla do ureda i da bi je potom djelatnici vratili natrag jer nije imala taksene marke za obrazac.

"Mogli su barem odvojiti one koji dolaze podignuti papire od onih koji tek predaju zahtjeve", dodali su nam ljudi onako usput, čekajući na stepenicama. (piše N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter