Gužve su na cesti velike, a Vrtovi i dalje ostaju zatvoreni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ujutro oko 9 sati još se i može naći mjesta na Velikom parkiralištu u centru Poreča kod tržnice, ali nakon toga teško. Naime, s dolaskom turista u grad već se danima osjeća veći broj vozila, što se odmah vidi i na Velikom parkiralištu koji ipak nije dovoljno velik, iako ima 720 mjesta. Prijašnjih godina komunalna tvrtka Usluga se snašla i privremeno je stavila u funkciju tzv. Vrtove, odmah preko puta Velikog parkirališta u smjeru Doma zdravlja i stare kantine.

Nervoza raste zbog majka parkirališta

Kako su temperature porasle, a s njima i nervoza zbog vječitog manjka parkinga, ovih su dana sve oči uprte u to veliko parkiralište okruženo ulicama Vukovarskom, Partizanskom i Županije Somogy, koje još nije otvoreno.

No, iz Usluge saznajemo da su zahtjev za korištenje navedene državne površine pravovremeno dostavili Ministarstvu državne imovine, ali nisu ga još dobili.

- Po dobivanju svih potrebnih suglasnosti parkiralište Vrtovi stavit će se u funkciju kao i prethodnih godina“, poručuju iz ureda Uprave ovog porečkog komunalca. A kada će to biti, u Usluzi točno ne znaju. I sami smo poslali upit odjelu za odnose s javnošću tog ministarstva, ali odgovor nismo dobili. Napomenimo da Ministarstvo državne imovine tu je dozvolu prošle godine izdao na rok od 1. svibnja do 31. prosinca.

Da ovih dana treba imati dosta strpljenja i živaca kada se mora u centar i sami smo se uvjerili jučer ujutro. U špici oko 10.30 sati masa vozila navrla je na Veliko parkiralište, pa su vozila bila parkirana i ondje gdje ne smiju biti. Neki smo dan svjedočili da su u 11 sati djelatnici Usluge zatvorili ulaz na parking, jer je bio prepun. Vozila su se propuštala jedan po jedan, odnosno kako bi netko izašao. (Tanja KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter