Gužve na Kaštelu i cestama prema moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pojacan je promet na svim cestovnim pravcima prema jugu. Na autocesti A1 usporeno se vozi do Bosiljeva, a na naplati Lucko nema dužih cekanja. Gužve i zastoji moguci su duž Jadranske magistrale te u blizini turistickih središta na obali i otocima.

Promet osobnih vozila pojacan je na granicama sa Slovenijom. Izlaz je pojacan na Maclju i Pasjaku, ulaz na Bregani i Kaštelu.

Granicni prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj - Zavrc u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Na autocesti A6 Rijeka - Zagreb, zbog odrona, na cvoru Oštrovica zatvoren je izlaz prema Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Na autocesti A2 Zagreb - Macelj, u zoni cvora Zaprešic, zatvoreni su zaustavne i vozne trake.

Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešicu, a u smjeru Zagreba prikljucni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Pojacan je promet u lukama i pristaništima. Trajekti i katamarani plove redovito, a po potrebi se uvode i dodatne linije.

Zbog prometne nesrece na autocesti A1 na 443. km kod odmorišta Rašcane Gornje, izmedu cvorova Zagvozd i Ravca, vozi se jednom trakom u smjeru Zagreba.


Podijeli: Facebook Twiter