Gužve i iduceg tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pet dana otkriveno je mjesto zacepljenja kanalizacijskog kanala na krajnjem dijelu Flaciusove ulice kod zgrade pošte, javili su iz Herculanee i dodali da sanacija odvodnog kanala kod pošte još traje te bi se trebala dovršiti iduceg tjedna ako to dozvole vremenski uvjeti i oni na gradilištu.

"Kanal je u potpunosti otvoren te je pocelo cišcenje, a utvrdeno je da je prodor betona, uz naplavine, kanal potpuno zacepio. Nakon cišcenja, od ulaza u poštu do zida Uljanika, izradit ce se betonska podloga, takozvana posteljica, na koju ce biti postavljena poliesterska cijev", objašnjavaju iz Herculanee te dodaju da ce ona u potpunosti zadovoljiti funkcionalnost zidanog kamenog kanala iz doba austrougarske, starog otprilike sto godina. On se proteže od raskrižja Anticove i Laginjine ulice do ulaza u poštu na Danteovom trgu, gdje okomito skrece prema Uljaniku te ulazi u more.




Zbog radova kod pošte u tom dijelu grada na snazi je privremena regulacija prometa, što je jucer uzrokovalo kolone, psovke i prometni cep na nekoliko raskrižja. Buduci da su gužve bile ocekivane, nejasno je zbog cega na problematicnim raskrižjima nije bilo prometne policije. Svega jedan pripadnik prometne mladeži bio je, nepotrebno (i vjerojatno zbog druge preventivne akcije), nadomak pješackog prijelaza kod Osnovne škole Centar. S druge strane, u vrijeme našeg obilaska, iza podneva, cak cetiri pripadnika prometne mladeži ugodno su cavrljala nasred Giardina, pazeci valjda da netko ne parkira na nedozvoljeno mjesto, umjesto da su bili rasporedeni na kriticnim tockama.

Zbog cega nema djelatnika prometne policije na raskrižjima, ili, pak, pripadnika jedinica prometne mladeži, upitali smo jucer odgovorne u PU istarskoj, ciji odgovor "pobija" našu tvrdnju. "Policija poduzima sve mjere i radnje da bi se promet odvijao nesmetano. Djelatnici prometne policije i pripadnici prometne jedinice mladeži svakodnevno od 7 do 16 sati rasporeduju se na raskrižja koja se nalaze u neposrednoj blizini mjesta gdje se odvijaju radovi radi upravljanja prometom i omogucavanja nesmetanog odvijanja prometa", stoji u priopcenju koje nam je dostavila glasnogovornica Nataša Rogic. No u vrijeme naših obilazaka jucer, nakon osam sati te podneva, na raskrižjima, ni nadomak njih, nije bilo nikoga.


Podijeli: Facebook Twiter