Gužva uz Filje, lagano uz DJ-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna publika okupila se sinoc na prvom koncertu održanom u Podzemlju Rojca nakon tromjesecne ljetne pauze, no ispunivši klub samo za nastupa Filja di Bruno Atomiko. U trenutku se okupila neposredno prije, ali isto tako i raspršila nakon što su ovi angažirani parodicari izveli svoj polusatni show. Tekstovi skloni promjeni iz nastupa u nastup i ovog su puta dobili aktualnije verzije refrena, pa su tako u petak i Thompson i Kajin postali maledetti zlavi odnosno "dva ksenofoba, dva homofoba", Miletica su ponovno upitali pošto Muzil, a melodija "Brijuni rivijere" odnosno tereni koji zovu upomoc raznježili su okupljene.

Ovog puta pojacani tek za jednu Filjetu, Pamelu, s novim gitaristom, Gromovim "munjevitim" defiliranjem, pozivajuci na ljubav i držanje za ruke, širenjem "bine" i medu okupljene, nisu uspjeli znacajnije pokrenuti publiku, cija standardna staticnost ne znaci da se dobro ne zabavlja, a zanimljivo je i to da njihova satira ocito ne privlaci mladu generaciju.

Klub su zagrijali clanovi kolektiva Dubbasstardz, DJ-evi Dr Rus, koji se odlucio za kombinaciju reggaea i duba te Jah Rule s dubstep i grime ritmovima uz MC-a Robija Karanfilova iz pulske hip-hop grupe Why Not, a bila je rijec o freestyle izvedbi. Nakon koncerta Filja nastupio je Toovar, cija je live fuzija bila kao lagani soundtrack za druženja u i ispred kluba uz nekolicinu plesnih iznimaka, a takav je bio i ostatak veceri koji su za DJ pultom proveli DJ-evi Kovach, koji pušta jungle, i Teddy-Lee, takoder clan Dubbasstardza, u cijem se svaštarsko glazbenom express loncu našlo d'n'b-a, junglea, dubstepa pa i 4/4 ritmova. Uspjelu, iako sasvim slucajnu uvertiru u zimska zbivanja organizirala je udruga Seasplash uz podršku Monteparadisa.


Podijeli: Facebook Twiter