Gužva i zastoji kod Buzeta

Zastoj u Svetom Ivanu na prilazu državnoj cesti (G. ČALIĆ ŠVERKO) 
Zastoj u Svetom Ivanu na prilazu državnoj cesti (G. ČALIĆ ŠVERKO) 

Radovi na obnovi devet kilometara duge dionice državne ceste od Buzeta do Roča konačno se primiču kraju. Zbog postavljanja završnog sloja asfalta ovaj je tranzitni pravac ponovo zatvoren za promet od 6. do 14. lipnja i to od 8 do 18 sati, no izvođači radova u petak se nisu pridržavali odluke Hrvatskih cesta o satu otvaranja već su produžili s radovima, a cesta je bila zatvorena za promet gotovo do 19 sati što je stvorilo pomutnju među onima koji su zapeli na prilazima kod Plodina i u Svetom Ivanu.

Na uskim prometnicama okretali su se autobusi, kamioni i automobili. Izazvalo je to ljutnju među vozačima. Posebice među onima koji su krenuli na put prema Rijeci računajući s informacijom da će ih u 18 sati u Buzetu dočekati otvorena cesta.

- Ne zna se tko pije, tko plaća, totalna anarhija. Netko bi trebao platiti kaznu za ovo, prokomentirao je u jednom dahu Darko Rakec iz Rijeke. Reakcije talijanskih turista koji su kamperima "zapeli" u Svetom Ivanu bilo bi bolje ne prevoditi.

Neslužbeno doznajemo da je izvođače u petak kiša usporila u asfaltiranju a morali su iskoristi pripremljeni materijal, pa se posao otegnuo. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter